Ahad, Ogos 12, 2012

MaDu LeBaH TuAlAnGMadu Lebah Tualang merupakan madu lebah natural (Asli) bersumber dari nektar bunga hutan yang sangat misteri lalu dikumpulkan dan di buat menjadi madu lebah oleh lebah liar hutan, Apis Dorsata.
Keistimewaan dan khasiat madu lebah ini sangat tinggi kerana nektarnya terdiri dari pelbagai jenis bunga hutan alam nusantara sehingga komposisi rasa, gizi, warna dan aromanya lebih kompleks dan unggul dibanding madu lebah yang berasal dari lebah ternak yang bersumber dari satu jenis bunga tertentu sahaja monoflora.

Dengan izin ALLAH di antara penyakit yang dapat dicegah dengan mengamalkan pengambilan madu lebah asli adalah: asma, haid, resdung, alahan, jerawat, rambu gugur, barah, letih, sakit kepala, buasir, lendir kahak, sakit pinggang, batuk kering, lemah jantung, sakit sendi, batuk, sukar untuk tidur, darah tinggi, pening, gastrik, penyeri muka. Tapi hendaklah diingatkan agar kita berhati-hati untuk membeli madu lebah kerana terdapat sesetengah pihak yang hendak mengaut keuntungan lebih dengan menjual madu lebah campuran...

0 comments:

Catat Ulasan

Artikel Menarik Hari Ini :-